SISTA MINUTEN!

384
restresor över hela världen, priser från
7748:-

Ska ni ut och resa?

billiga resor
Spela online casino hos playmillion.com
Chile
Litauen
Pal
Polen
USA

Interraila i Europa

Tåget har fått sig ett riktigt uppsving de sista åren, mycket tack vare vår ökade insikt i hur vårt resande påverkar miljön. Tåg är generellt ett mer skonsamt sätt att resa än flyget, eftersom utsläppen är markant lägre.

I och med tågresandets stigande popularitet har även tågluffandet återigen blivit ett alternativ. Tågluff passar alla generationer, från tonåringar till småbarnsfamiljer och äldre. De flesta njuter av att upptäcka Europa. Besök flera platser under loppet av en månad. Det finns mängder av spännande platser att upptäcka!

Tåg är ett trevligt sätt att resa, Du ser mycket, möter växlande miljöer och natur på din resa, träffar många intressanta människor och tågresan i sig är mer av en semester än att sitta dubbelvikt på ett plan. Resan går i lagom takt och du kan röra på dig när du vill. De olästa böckerna blir plötsligt lästa, du kan ha lite picknick och bara njuta av resan i sig.

Hur köpa Interrailkort?

Om du bestämt dig för att tågluffa brukar det löna sig att köpa ett Interrailkort, ett "tågluffarkort". Om du bara ska resa till och från Sverige och till ett annat europeiskt land, brukar det dock vara billigare att köpa en tur-och-returbiljett.

Interrailkortet gäller i ett trettiotal europeiska länder (maj 2008) och finns i både första och andra klass för vuxna samt i andra klass för barn och ungdomar upp till 25 år.

Det finns flera olika varianter att välja mellan:
  • 5 dagar på 10 dagar

  • Välj 5 resdagar inom en 10-dagarsperiod.

  • 10 dagar på 22 dagar

  • Välj 10 resdagar på en 22-dagarsperiod.

  • 22-dagarskort

  • Res hur mycket du vill på 22 dagar.

  • Månadskort

  • Res hur mycket du vill på en månad.

Vilka länder gäller Interrailkortet i?

Interrailkortet gäller (maj 2008) i Österrike, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Makedonien, Tyskland, Storbritannien, Grekland, Ungern, Italien, Luxemburg, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Irland, Rumänien, Serbien, Slovakien, Spanien, Sverige, Schweiz och Turkiet.

Vad kostar det att tågluffa?

Det är inte jättebilligt med Interrailkort, men du kommer garanterat vara med om mycket.
Priser och bokning av Interrailkort

Du kan köpa kortet via Internet och få det hemskickat i brevlådan.

Barn 0-3 år reser gratis och barn 4-11 reser för halva priset.